Doe's Gek in de Stentor

'Doe's Gek' opvolger LegoWorld in IJsselhallen

Zwolle krijgt definitief een nieuw groot kinderevenement tijdens de herfstvakantie in de IJsselhallen terug. Na het vertrek van LegoWorld uit de IJsselhallen komt de organisatie van datzelfde evenement, Organisatieteam bv, terug met het interactieve kinderevenement 'Doe's Gek'. Dat wordt van 27 tot en met 29 oktober in vijf hallen van de IJsselhallen gehouden. 

Ingrid Stijkel 08-09-17, 05:41 

Het evenement staat voor 15.000 vierkante meter speelruimte voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. Zwolle en omgeving waren toe aan een nieuw groot kinderevenement, vertelt Erik Broekaart, mede-organisator van 'Doe's Gek' en oud-directeur van de IJsselhallen. ,,Na het vertrek van LegoWorld bleef het wat kinderevenementen betreft stil in de IJsselhallen. Het is in de herfst altijd een wat rustiger periode, ook wat betreft de beurzen. De IJsselhallen benaderden ons om weer wat te organiseren, terwijl we zelf ook al met plannen rondliepen.'' 

Twaalf kinderwerelden

Het Organisatieteam bv bedacht een evenement waarin twaalf kinderwerelden zijn opgenomen die alle staan voor een eigen dynamiek. Gamen, racen, springen en dansen of naar de bioscoop gaan en een concert bezoeken van de Voice Kids-winnares van 2017, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Ook de oude vertrouwde Lego-stenen ontbreken niet. De grootste Lego-club van Nederland vult 5.000 vierkante meter met Lego-bouwwerken.

Voldoende ruimte

Zwolle heeft een groei gemaakt in het aanbod van speelparadijzen, waaronder Djambo Kidsplay en een trampolinepark. Broekaart is er van overtuigd dat er nog voldoende ruimte voor een nieuw groot kinderevenement is. Hij doet een voorzichtige schatting voor wat betreft bezoekersaantallen: ,,Vijfduizend, het evenement moet daarna doorgroeien. We zijn zeker van plan dit jaarlijks te laten terugkeren.'' Mogelijk dat Libéma, naast eigenaar van de IJsselhallen ook bijvoorbeeld van de Americahal in Apeldoorn, ook elders in het land ruimte gaat bieden aan het nieuwe evenement.

Bekijk hier het bericht