Doe's Gek in de Swollenaer

Doe’s Gek doet te Gek: 300 gratis kaarten!

Ingezonden door: BrugMediadonderdag 26 oktober 2017 19:27

Het evenement Doe’s Gek, dat dit jaar tijdens de herfstvakantie voor de eerste keer wordt gehouden in de IJsselhallen, biedt 300 gratis kaarten aan Stichting Kind in Beeld aan. Zij mogen deze kaarten weggeven aan Zwolse gezinnen met een laag inkomen.

Rob Teitsma van de Zwolse Stichting Kind in Beeld: “Toen Eric Broekaart, ons benaderde met het feit dat hij 300 kaarten ter beschikking wilde stellen, maakte ik een sprongetje! In de eerste instantie kunnen we hiermee een grote groep van zowel ouders als kinderen een compleet dagje uit bezorgen, maar in de tweede instantie komen we weer een stapje dichter bij onze droom. Onze ambitie is namelijk dat we het hele jaar door leuke uitjes kunnen organiseren voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.”

Stichting Kind in Beeld bestaat net twee jaar en is ontstaan uit een samenbundeling van krachten van een aantal Zwolse (maatschappelijke) organisaties. Deelnemende organisaties zijn o.a.: Humanitas, Studio TaS, Voedselbank Zwolle, het Diaconaal Platform Zwolle, de gemeente Zwolle, Song & Dance Academie, Op Orde, Schuldhulpmaatje, Landstede, Vrouwenopvang Overijssel Kadera, en Present Zwolle.

Doe’s Gek is een nieuw evenement en wordt door de organisatoren van het welbekende Lego World georganiseerd. Het is nog groter en vindt dit jaar plaats van 27 t/m 29 oktober. Het is een evenement waar kinderen tussen de 4 en 14 jaar kunnen spelen, ravotten, dromen, fantaseren, dansen en kunnen leren. Ruim 15.000 m² kinderplezier onder één dak en dat alles voor één prijs, namelijk € 12,50 per persoon exclusief servicekosten.

“We snappen dat niet ieder kind naar een dergelijk kinderevenement kan gaan. Zeker als je uit een gezin komt met een zeer laag inkomen”, zegt Eric Broekaart van het Organisatieteam, organisator van het evenement. “Het is een vreselijk tof evenement waarvan wij vinden dat ieder kind in Zwolle het moet meemaken en precies om die reden geven wij graag deze 300 gratis kaarten weg. Maar dat kunnen we alleen doen mede dankzij de samenwerking met de IJsselhallen, partner van Doe’s Gek!”

Teitsma: “Wij zijn blij met dit te gekke evenement in Zwolle en hopen dat er meer bedrijven gaan opstaan en zich inzetten voor deze kinderen, zodat we volgend jaar echt het hele jaar door leuke uitjes kunnen aanbieden aan gezinnen die het heel goed kunnen gebruiken!”

Wie niet uit een gezin komt met een laag inkomen, maar wel heel graag naar Doe’s Gek wil, kan meer info vinden en toegangskaarten kopen op de website van Doe’s Gek: www.doesgek.nl.