Ice ice baby! We krijgen weer een IJsbeelden Festival in Zwolle/ IN DE BUURT ZWOLLE/ 01-09-2017

Door Hilke Vos 1 augustus 2017

 

We krijgen spontaan zin in de winter, want na een jaar afwezigheid keert het Nederlands IJsbeelden Festival terug naar Zwolle. Vooral omdat de organisatie vindt dat het festival haar ‘roots’ heeft in onze Hanzestad. Zijn wij het zo mee eens!

Als locatie is dit jaar gekozen voor de IJsselhallen, want er is lekker veel parkeergelegenheid en het is maar een klein stukje lopen vanaf het station en het centrum. De verwachting is dat het winterwonderland zo’n honderdduizend bezoekers naar Zwolle zal trekken.

“WE HEBBEN EEN GEZAMENLIJK BELANG OM ZOVEEL MOGELIJK BEZOEKERS NAAR ZWOLLE TE TREKKEN”

Wat krijgen we te zien?

“We willen een groter winterwonderspektakel houden waarbij de ijsbeelden de kers op de taart zijn”, vertelt Eric Broekaart van Het Organisatieteam tegen de Stentor. De verwarmde (IJssel)hallen worden aangekleed in winterse sferen met aangepaste horeca. Voor de kids wordt een speciaal ‘Winter Wonderland KinderPlaza’ gemaakt: een gratis plaza met kermisattracties, games, springkussens, LEGO en workshops ijs carven.

Dracula in het ijs

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival wordt ‘Wereldberoemde Verhalen’. Onder meer Dracula, Gulivers Travels en Alice in Wonderland gaan uitgebeeld worden in ijs en sneeuw. Ook boekenzaak Waanders in de Broeren haakt vanwege het thema aan bij het evenement. De verhalen die op het festival in ijs en sneeuw verwerkt worden, krijgen extra aandacht in de boekenkerk.

Eric Broekaart: “Waanders is de mooiste boekenwinkel van Nederland en een parel voor Zwolle. Ons evenement wordt ook veel bezocht door vijftigplussers die vaak geïnteresseerd zijn in lezen. Een combinatiebezoek en samenwerking tussen Waanders en het IJsbeelden Festival kon dan ook niet uitblijven.”

Gezamenlijk belang IJsbeelden Festival

De gemeente Zwolle heeft enthousiast gereageerd op de terugkomst van het winterevenement. “Winterse activiteiten die gelijktijdig ontplooid worden kunnen elkaar alleen maar versterken. We hebben een gezamenlijk belang om zoveel mogelijk bezoekers naar Zwolle te trekken”, aldus Eric Broekaart. De gemeente Zwolle heeft er bij de organisatie nadrukkelijk op aangedrongen dat het belangrijk is verbinding te leggen met de binnenstad.

Hoewatwaar: het Nederlands IJsbeelden Festival wordt georganiseerd van zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 4 maart 2018. Betekent dat je het winterwonderland tot en met de voorjaarsvakantie kunt bezoeken. Nu nog een fashionable sjaal en muts scoren.