Rob van de Wiel volgt interim directeur Eric Broekaart op bij MECC Maastricht/ Eventbranche.nl/ 04-12-2012

CONGRESLOCATIE - Interim directeur Eric Broekaart draagt zijn functie over aan Rob van de Wiel. Per 1 februari 2013 zal hij de nieuwe directeur zijn van het Maastrichts Expositie en Congres Centrum (MECC).

Fotobijschrift: Van links naar rechts: Eric Broekaart en Rob van de Wiel (MECC Maastricht) en Hans Bakker (Amsterdam RAI)

Eric Broekaart vervolgt zijn carrière als directeur en mede-eigenaar van een grote horeca-exploitatie binnen een voetbalstadion in het Noorden van het land. Rob van de Wiel heeft ruim 12 jaar ervaring in hogere managementfuncties in de evenementenbranche. Eerder was hij directeur van de Brabanthallen en Autotron Rosmalen. Ook is hij directeur Event Services van Libéma geweest. De laatste jaren was hij General Manager van Hepéco. Door deze functies heeft hij ervaring op het gebied van beurzen, evenementen, niche-producties, concerten en B2B-producties.

Rob van de Wiel zal de door Eric Broekaart ingezette koers verder vorm geven. MECC Maastricht richt zich op het binnenhalen van (inter)nationale medische en niet-medische congressen en evenementen. Daarnaast gaat de samenwerking met de stad Maastricht en de Euregio als doelgebied meer verdieping krijgen. Een voorbeeld hiervan is de Maastricht Health Campus die staat voor een samenwerking tussen onder andere Universiteit Maastricht, Maastricht Universitair Medisch Centrum+, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en Industriebank LIOF.

Hans Bakker, Algemeen directeur Amsterdam RAI waar het MECC onderdeel van uitmaakt, spreekt van een zeer aangename en soepel verlopende directiewisseling: “Eric heeft de interim opdracht prima ingevuld en een mooi vertrekpunt gecreëerd voor Rob. Ik heb alle vertrouwen in een succesvolle toekomst voor het MECC”. De maanden december en januari worden ingezet voor de overdracht van werkzaamheden waarbij vooral het kennis maken met belanghebbenden van het MECC voorrang krijgt.